Sposób przygotowania:
Ciasto kawowo - jogurtowe
BISZKOPT: Białka oddzielone od żółtek ubijamy na sztywną pianę. Po czym wsypujemy cukier oraz dodajemy żółtka i dalej ubijamy na puszystą masę. Do masy wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blachę. Pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 stopni. Zimny biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Jeden biszkopt smarujemy dżemem truskawkowym i przykrywamy drugim. MASA KAWOWA: Dwie szklanki mleka podgrzewamy z cukrem i cukrem waniliowym. Do miski wlewamy jedną szklankę mleka, dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, cappuccino z magnezem oraz jajka. Całość miksujemy na jednolitą masę, po czym masę wlewamy do gorącego mleka i gotujemy na wolnym ogniu, mieszając do uzyskania gęstego kremu. Studzimy i masę wykładamy na biszkopt. MASA: Galaretki malinowe rozpuszczamy w gorącym soku z malin. Studzimy. Galaretkę przelewamy do miski, dodajemy jogurt jagodowy i miksujemy. Tężejącą masę wylewamy na masę kawową. Ciasto wstawiamy do lodówki.