mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Ciasto kruche.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto kruche - zawsze się udaje.

Ciasto kruche.

Składniki:

Ciasto kruche.

 

  • 3 szkl mąka,
  • 1/2 szkl cukier,
  • 5 szt jajka,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1 szt margaryna

 

Sposób przygotowania:

Ciasto kruche.
Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sito.
Białka oddzielamy od żółtek i dodajemy z 1/2 szklanką cukru oraz margarynę do mąki.
Ciasto dokładnie zagniatamy w jedną zwartką kulkę. Ciasto owijamy folią i wkładamy do zamrażarki na ok 2 - 3 godz.
Ja ciasto zazwyczaj trę na tarce o grubych oczkach lub wykładam małymi kawałkami.

Tagi:

jajko jajka