hando

hando

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Ciasto kruche 1 2 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podstawowe ciasto kruche do wykorzystania na spody do serników, makowcy itp a także do produkcji pysznych ciasteczek paryskich.

Ciasto kruche 1 2 3

Składniki:

Ciasto kruche 1 2 3

 

  • 1 część cukru
  • 2 części tłuszczu
  • 3 części mąki
  • syrop skrobiowy
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Ciasto kruche 1 2 3
Tłuszcz tablerujemy z cukrem, cukrm waniliowym i syropem skrobiowym. Gdy masa tłuszczowo-cukrowa jest odpowiednio napowietrzona przekładamy ją na stół i zagniatamy z uprzednio przesiana mąką. Ciasto wypieka sie w temperaturze 180st. C