Sposób przygotowania:
Ciasto kukułka bez pieczenia
500 ml śmietany 30% miksuje za puch. Dodaje 150 g cukru pudru i 20 g śmietanfixu. Następne 250 ml śmietany 30% ubijam na sztywno. Dodaje 50 g cukru pudru i 10 g śmietanfixu. Miksuje. Dodaje masę kajmakową.
Warstwę herbatników czekoladowych układam w kwadratowej formie. Na herbatniki układam połowę masy śmietanowej. Następnie ponownie układam warstwę herbatników.
Na herbatnikach układam krem kajmakowy. Na kremie kajmakowym układam herbatniki. Na herbatnikach układam ostatnią warstwę masy śmietanowej.
Masę śmietanową posypuje wiórkami czekoladowymi. Chłodzę dwie godziny w lodówce.
Warstwę herbatników czekoladowych układam w kwadratowej formie. Na herbatniki układam połowę masy śmietanowej. Następnie ponownie układam warstwę herbatników.
Na herbatnikach układam krem kajmakowy. Na kremie kajmakowym układam herbatniki. Na herbatnikach układam ostatnią warstwę masy śmietanowej.
Masę śmietanową posypuje wiórkami czekoladowymi. Chłodzę dwie godziny w lodówce.
skuter5