nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Muffinki z białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobre i sycące muffinki nadają się znakomicie na podwieczorek lub jako przekąska na drugie śniadanie.

Muffinki z białą czekoladą

Składniki:

Muffinki z białą czekoladą

 

  • 2,5 szklanki mąki pszennej.
  • 1/2 – 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków.
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • ewentualnie 1 łyżeczka cukru wanilinowego.
  • 85 ml oleju
  • 1 szklanka jogurtu rzadkiego
  • 2 jajka.

Sposób przygotowania:

Muffinki z białą czekoladą
W jednym naczyniu mieszam dokładnie składniki suche: mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia. W drugim składniki mokre: jajka, olej oraz jogurt. Wymieszane składniki mokre kładę do suchych i delikatnie mieszam.

Na koniec dodaję kawałki białej czekolady. Wykładam do form na muffinki (u mnie wyszło ich 10) i piekę w nagrzanym do 170 stopni piekarniku około 20 minut