Sposób przygotowania:
Ciasto z malinami, borówkami i kruszonkąPrzygotowanie owoców
Owoce dokładnie umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
Przygotowanie kruszonki
Mąkę wsypać do miski. Dodać pokrojoną w kostkę margarynę, wsypać cukier trzcinowy i cukier z wanilią. Wyrobić ręcznie palcami kruszonkę. Odsypać szklankę.
Przygotowanie ciasta
Do miski dodać pozostałe składniki (poza owocami). Wymieszać dużą łyżką na gładką masę. Masę przelać do tortownicy (średnica 26 cm), wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą lub kaszą manną.
Wykładanie owoców
Na wierzch ciasta wyłożyć owoce, lekko dociskając.
Pieczenie
Wysypać na wierzch kruszonkę i również docisnąć. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut. Po upieczeniu ciasto należy studzić w lekko uchylonym piekarniku 15-20 minut. Życzę smacznego.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości