Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe
Marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej o małych oczkach. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Nadal miksując cienkim strumieniem wlewać olej.
Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i solą oraz cynamon i przyprawę do piernika. Wymieszać.
Na końcu do ciasta dodać startą, odciśniętą z nadmiaru soku marchewkę i zmiksować na najmniejszych obrotach miksera. Ciasto przelać do natłuszczonej formy.
Piec 40 minut w 180 stopniach. Ciasto po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Nie zdążyłam :)
Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i solą oraz cynamon i przyprawę do piernika. Wymieszać.
Na końcu do ciasta dodać startą, odciśniętą z nadmiaru soku marchewkę i zmiksować na najmniejszych obrotach miksera. Ciasto przelać do natłuszczonej formy.
Piec 40 minut w 180 stopniach. Ciasto po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Nie zdążyłam :)