Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z krówką, czekoladą i migdałami
1. Markizy z nadzieniem dokładnie zmiksować w blenderze lub rozkruszyć tłuczkiem.
2. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać zmiksowane ciasteczka i docisnąć. 3. Żelatynę rozmieszać w zimnej wodzie. Gdy spęcznieje, rozpuścić w kąpieli wodnej (trzymając naczynie z żelatyną nad garnkiem z gotującą się, parującą wodą).
4. Ser wrzucić do miski. Dodać cukier trzcinowy i łyżkę masy kajmakowej. Dokładnie wymieszać. Następnie ostrożnie, ciągle miksując dodawać żelatynę.
5. Masę podzielić na pół. Połowę rozprowadzić na ciasteczkach. Następnie rozprowadzić masę krówkową.
6. Drugą połowę masy wymieszać ze startą na tarce czekoladą (1 łyżkę czekolady zostawić na wierzch sernika). Masę wyłożyć na kajmak. Wysypać migdały, docisnąć. Posypać pozostałą czekoladą.
7. Sernik wstawić na noc do lodówki, by stężał. Smacznego!
2. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać zmiksowane ciasteczka i docisnąć. 3. Żelatynę rozmieszać w zimnej wodzie. Gdy spęcznieje, rozpuścić w kąpieli wodnej (trzymając naczynie z żelatyną nad garnkiem z gotującą się, parującą wodą).
4. Ser wrzucić do miski. Dodać cukier trzcinowy i łyżkę masy kajmakowej. Dokładnie wymieszać. Następnie ostrożnie, ciągle miksując dodawać żelatynę.
5. Masę podzielić na pół. Połowę rozprowadzić na ciasteczkach. Następnie rozprowadzić masę krówkową.
6. Drugą połowę masy wymieszać ze startą na tarce czekoladą (1 łyżkę czekolady zostawić na wierzch sernika). Masę wyłożyć na kajmak. Wysypać migdały, docisnąć. Posypać pozostałą czekoladą.
7. Sernik wstawić na noc do lodówki, by stężał. Smacznego!
skuter5