Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe z serkiem mascarpone
1.Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę,następnie dodajemy mąkę,proszek do pieczenia,sodę,przyprawę do piernika i cynamon,dokładnie miksujemy.Na koniec wsypujemy rodzynki i startą marchewkę,mieszamy łyżką. 2.Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm,wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 35 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. 3.Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na dwa krążki. 4.Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy.Wystudzoną czekoladę ucieramy z serkiem mascarpone. 5.Przygotowaną masę przekładamy ciasto,smarujemy również cieniutko wierzch ciasta. 6.Dekoracja:Marchewkę gotujemy do miękkości i odcedzamy.Następnie dodajemy do niej masło cukier sok z pomarańczy i cytryny i smażymy aż marchewka będzie szklista cały czas mieszając.Studzimy. 7.Wystudzoną marchewką dekorujemy ciasto.Wstawiamy do lodówki do stężenia.
haniakson
ciasteczka
Babeczka35
Super :) Bardzo się cieszę, że mój przepis się przydał :)
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
biedroneczki
Babeczka35
Dziękuję bardzo i polecam :)