Sposób przygotowania:
Ciasto marchewkowe z rodzynkami
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Masło dokładnie utrzeć z cukrem, następnie dodawać cały czas miksując jajka. Do masy przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać startą marchewkę oraz rodzynki i wymieszać do połączenia składników.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i delikatnie wysypanej bułką tarą tortownicy.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut,najlepiej do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
Tortownica o średnicy 24 cm.
Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia 50 minut
Masło dokładnie utrzeć z cukrem, następnie dodawać cały czas miksując jajka. Do masy przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać startą marchewkę oraz rodzynki i wymieszać do połączenia składników.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i delikatnie wysypanej bułką tarą tortownicy.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut,najlepiej do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
Tortownica o średnicy 24 cm.
Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia 50 minut
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Dzięki, zeszło w mig.;)
SylaUla
BozenaMatuszczyk
To prawda i jest pyszne.;)
gusia1000