eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Ciasto marchewkowe z fruktozą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto marchewkowe z fruktozą

Ciasto marchewkowe z fruktozą

Składniki:

Ciasto marchewkowe z fruktozą

 

  • 50 dag marchewki
  • pół szklanki fruktozy
  • 3 białka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 250 ml maślanki
  • 125 ml mleka 0,5%
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

Ciasto marchewkowe z fruktozą
Zmiksować maślankę z mąką, fruktozą, sodą i przyprawami. Oczyszczoną marchewkę zetrzeć, dodać do masy. Z białek ubić pianę. Dodać do masy. Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 st. C przez 50 minut.