Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Ciasto Marusia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciasto bez pieczenia

Ciasto Marusia

Składniki:

Ciasto Marusia

 

  • 60dag.biszkoptów,
  • 2kostki masła,
  • 2op.budyniu śmietankowego,
  • 5jajek,
  • 1szkl.cukru,
  • 1\2litra mleka,
  • 1galaretka(według gustu),
  • 2łyżki kakao,
  • tabliczka czekolady deserowej

Sposób przygotowania:

Ciasto Marusia
Galaretkę rozpuścić w 1i1\2szkl.gorącej wody,wylać na talerz i odstawić do zastygnięcia.Budynie ugotować na mleku osłodzonym połową cukru,ostudzić.Masło utrzeć z resztą cukru i żółtkami,nadal ucierając dodawać ostudzony budyń.Wymieszać krem z pianą ubitą z białek i podzielić masę na dwie części.Do jednej części dodać kakao,a do drugiej galaretkę pokrojoną w kostkę.Dużą blachę lub tortownicę wyłożyć częścią biszkoptów rozsmarować na nich krem kakaowy,ułożyć drugą warstwę biszkoptów i rozsmarować krem z galaretką,na wierzch dać resztę biszkoptów i polać rozpuszczoną czekoladą.

Tagi:

czekolada