Sposób przygotowania:
Ciasto migdałowe.
Przesiać dwukrotnie mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą.Utrzeć
na krem masło z cukrem,dodać jajka,a na koniec mąkę i jogurt.Do
utartego ciasta dodać migdały i dokładnie wymieszać.Przełożyć do formy.Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na 45 min.Po up-
-ieczeniu wystudzić.Gotować syrop przez 5 min. i gorącym oblać ciasto.Wystudzić.Podawać je na zimno z bitą śmietaną.
na krem masło z cukrem,dodać jajka,a na koniec mąkę i jogurt.Do
utartego ciasta dodać migdały i dokładnie wymieszać.Przełożyć do formy.Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na 45 min.Po up-
-ieczeniu wystudzić.Gotować syrop przez 5 min. i gorącym oblać ciasto.Wystudzić.Podawać je na zimno z bitą śmietaną.