Sposób przygotowania:
Ciasto na oleju
Do ubitych białek dodając cukier, żółtka. Do mąki i proszku wlewamy wodę, a następnie mieszamy. Miksując na najmniejszych obrotach miksera dodajemy do białek mąkę. Połowę ciasta wylewamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Do drugiej części wsypujemy kakao i mieszamy. Ciasto z kakao przelewamy na ciasto jasne. Ciasto pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Przed pokrojeniem ciasto możemy posypać cukrem pudrem
![Ciasto na oleju Ciasto na oleju](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-na-oleju-315107.jpg)
![Ciasto na oleju Ciasto na oleju](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-na-oleju-315108.jpg)
![Ciasto na oleju Ciasto na oleju](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-na-oleju-315109.jpg)
![Ciasto na oleju Ciasto na oleju](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-na-oleju-315110.jpg)