Sposób przygotowania:
Ciasto na słomce z musem czekoladowym i galaretkąGalaretka:
Obie galaretki rozpuścić w 900 ml gorącej wody, ostudzić i wstawić do lodówki.
Mus czekoladowy:
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, a kawałki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej.
Ubitą śmietankę stopniowo przełożyć (za każdym razem dokładnie wymieszać) do delikatnie przestygniętej czekolady.
Całość:
Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia/folią spożywczą ułożyć słomkę ptysiową, a na nią wyłożyć mus czekoladowy.
Całość schłodzić w lodówce przez około pół godziny, a następnie zalać tężejącą galaretką.
Chłodzenie:
Ciasto wstawić do lodówki, aby galaretka całkowicie zastygła.
ciasteczka
lukrowanepierniczki