Sposób przygotowania:
Torcik kakaowy z masą malinową, kajmakową i słomką
Biszkopt
Białka oddzielamy od żółtek.
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści.
Dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy łyżką.
Mąkę przesiewamy wraz z kakao i wsypujemy delikatnie mieszając do masy.
Wykładamy na natłuszczoną blaszkę 35x25 pieczemy 35 minut w 180 stopniach.
Studzimy.
Kroimy wzdłuż na pół.
Masa malinowa
Śmietanę ubijamy na sztywno, to samo robimy z białkami.
Maliny rozgniatamy widelcem z cukrem pudrem.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy.
Śmietanę delikatnie mieszamy z białkami i malinami.
Na koniec dodajemy żelatynę.
Masę wykładamy na dolną część biszkoptu.
Na masę wykładamy słomkę ptysiową.
Masa kajmakowa.
Śmietanę ubijamy, dodajemy krówkę, mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
Dodajemy do masy,
Wykładamy na słomki.
Przykrywamy biszkoptem.
Czekolady rozpuszczamy i polewamy ciasto.
Ozdabiamy groszkami.
Chłodzimy.
Smacznego ;)
Białka oddzielamy od żółtek.
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści.
Dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy łyżką.
Mąkę przesiewamy wraz z kakao i wsypujemy delikatnie mieszając do masy.
Wykładamy na natłuszczoną blaszkę 35x25 pieczemy 35 minut w 180 stopniach.
Studzimy.
Kroimy wzdłuż na pół.
Masa malinowa
Śmietanę ubijamy na sztywno, to samo robimy z białkami.
Maliny rozgniatamy widelcem z cukrem pudrem.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy.
Śmietanę delikatnie mieszamy z białkami i malinami.
Na koniec dodajemy żelatynę.
Masę wykładamy na dolną część biszkoptu.
Na masę wykładamy słomkę ptysiową.
Masa kajmakowa.
Śmietanę ubijamy, dodajemy krówkę, mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
Dodajemy do masy,
Wykładamy na słomki.
Przykrywamy biszkoptem.
Czekolady rozpuszczamy i polewamy ciasto.
Ozdabiamy groszkami.
Chłodzimy.
Smacznego ;)