Sposób przygotowania:
Ciasto śliwkowe z lukrem
Jajka, cukier, miękką palmę utrzeć mikserem do białości, masa ma być grudkowata.
Do masy wsypać mąkę tortową, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Dwie formy silikonowe 25x25 i 20x11 cm lub jedna duża forma, do foremek włożyć ciasto i rozsmarować, na wierzchu poukładać gęsto połówki śliwek.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 40 minut, w formach ciasta dobrze wystudzić.
Cukier puder wymieszać ze śmietaną, cynamonem i polać lukrem ciasto.
Do masy wsypać mąkę tortową, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Dwie formy silikonowe 25x25 i 20x11 cm lub jedna duża forma, do foremek włożyć ciasto i rozsmarować, na wierzchu poukładać gęsto połówki śliwek.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 40 minut, w formach ciasta dobrze wystudzić.
Cukier puder wymieszać ze śmietaną, cynamonem i polać lukrem ciasto.