gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Słomka ptysiowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna słomka ptysiowa, nie można się powstrzymać, bardzo wciągające i oczywiście mega pyszne, polecam.

Słomka ptysiowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Słomka ptysiowa

 

Sposób przygotowania:

Słomka ptysiowa
W garnku gotujemy wodę razem z margaryną, następnie wsypujemy obie mąki, zmniejszyć płomień i dokładnie mieszamy, aż zrobi się szkliste ciasto. Wystudzamy, do zimnego ciasta dodajemy po jednym jajku cały czas mieszając robotem ustawionym na małe obroty. Blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą maszynki robimy ciasteczka ok 4-5 cm. Po wierzchu posypujemy sporą ilością cukru. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 20 minut po upieczeniu możemy zostawić w wyłączonym piekarniku do obsuszenia.

Smacznego.
Słomka ptysiowa
z podanych składników przygotowujemy ciasto.
Słomka ptysiowa
wykładamy na blaszkę, maszynką do robienia ciastek.
Słomka ptysiowa
obficie posypujemy cukrem i pieczemy do zrumienienia.

Tagi:

jajko jajka