Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z orzechami włoskimi
1. Masło, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę rozpuszczamy w garnczku, dokładnie mieszając ze sobą składniki. Odstawiamy do ostudzenia.
2. Z masy odlewamy 1/2 szklanki na polewę do ciasta.
3. Do ostudzonej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz żółtka jajek.
4. Ubijamy masę, a na pod koniec dodajemy ubitą pianę z białek jajek.
5. Na sam koniec dodajemy orzechy włoskie.
6. Ciasto wkładamy do brytfanny i pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 minut.
7. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy ciasto polewą i według uznania posypujemy orzechami lub posypką do ciast.
2. Z masy odlewamy 1/2 szklanki na polewę do ciasta.
3. Do ostudzonej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz żółtka jajek.
4. Ubijamy masę, a na pod koniec dodajemy ubitą pianę z białek jajek.
5. Na sam koniec dodajemy orzechy włoskie.
6. Ciasto wkładamy do brytfanny i pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 minut.
7. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy ciasto polewą i według uznania posypujemy orzechami lub posypką do ciast.
skuter5
Madzianita
edyta337
Forma o wymiarze: szerokość: 12 cm x długość: 30 cm, a wysokość : 8 cm.
Pozdrawiam :)