Sposób przygotowania:
Miłosne drzewko na walentynki
Miękką margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym. Dodajemy jajko, żółtko, sól. Na koniec stopniowo dosypujemy mąkę. Ciasto powinno być miękkie. Zagniatamy i dzielimy na 4 części. Każdą owijamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na godzinę. Stopniowo wyjmujemy po jednym kawałku, wałkujemy na grubość 5 mm i wycinamy małe serduszka. W każdym robimy słomką dziurkę w dolnej części. W zależności od wielkości foremki powinno wyjść od 90-100 sztuk. Ciasteczka pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Kiedy przestygną zabieramy się za dekorowanie. Wszystkie składniki na glazurę mieszamy mikserem lub miotełką. Każde ciasteczko smarujemy cienką warstwą i dekorujemy różnymi posypkami. Zostawiamy do całkowitego wyschnięcia lukru. Jeżeli do przygotowania drzewka używamy styropianowego jajka należy odciąć dolną część aby stabilnie stało. Na szpilki z małymi główkami nabijamy po jednym większym groszku. Przy użyciu szpilek ozdobnych, z większymi główkami nie musimy tego robić. Mocujemy serduszka do góry nogami zaczynając od dołu styropianu. Na jedno drzewko zużyłam 26 ciasteczek.