Sposób przygotowania:
Ciasto na sodzie z kurczakiem, serem i fasolką
Do miski wlać śmietanę, mleko, oliwę, dodać jajko, sodę, sól, cukier, siemię i mąkę, zmiksować. Wyłożyć do formy o wymiarach 26x21 cm, równomiernie rozprowadzić.
Fasolkę pokroić na ok. 2-3 cm kawałki, gotować w osolonej wodzie przez ok. 15 minut, odcedzić i ostudzić.
Pierś z kurczaka pokroić w niedużą kostkę, posypać solą, papryką i czarnuszką, wymieszać. Dodać starty na tarce żółty ser i ugotowaną fasolkę, jeszcze raz wymieszać. Wszystko równo wyłożyć na surowe ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 45 minut.
Fasolkę pokroić na ok. 2-3 cm kawałki, gotować w osolonej wodzie przez ok. 15 minut, odcedzić i ostudzić.
Pierś z kurczaka pokroić w niedużą kostkę, posypać solą, papryką i czarnuszką, wymieszać. Dodać starty na tarce żółty ser i ugotowaną fasolkę, jeszcze raz wymieszać. Wszystko równo wyłożyć na surowe ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 45 minut.
SylaUla