Sposób przygotowania:
Ciasto na spodzie herbatnikowym z pianką
CIASTO : Wodę, półtora margaryny wkładamy do garnka. Podgrzewamy aż margaryna się rozpuści. Dodajemy mąkę, jaja , proszek do pieczenia i mieszamy wszystkie składniki cały czas podgrzewając aż ciasto stanie się gęste. Ciasto Przekładamy do dwóch jednakowych blach ( obłożonych papierem do pieczenia ) . Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy w nim po 25 minut nasze ciasto , MASA: Do garnuszka wlewamy pół listra mleka. W pozostałym mleku rozrabiamy masę karpatko wą, budynie - dokładnie aby nie było grudek. Mleko wraz z cukrem podgrzewamy i czekamy aż się zagotuje. Do gotującego mleka wlewamy rozczyn. Dokładnie mieszamy . Odstawiamy masę do ostygnięcia. PRZEŁOŻENIE: Na upieczone ciasto wykładamy masę karpatko wą. Przykrywamy drugim plackiem- dociskamy delikatnie. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego