nunciaaa

nunciaaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Ciasto naleśnikowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pamiętajaby smażyć bez oleju!

Ciasto naleśnikowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto naleśnikowe

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 łyżki cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Ciasto naleśnikowe
Jajo roztrzepać z mlekiem.Dodając cukier ,olej.Razem roztrzepujemy. Potem dodajemy proszek do pieczenia oraz mąkę. Wymieszać dokładnie aby pozbyć się grudek. Stopniowo dolewając odmierzoną ilość wody. Smażymy na rozgrzanej patelni obustronnie. Przy pierwszym naleśniku patelnię trzeba trochę posmarować tłuszczem, a resztę smażyć bez tłuszczu.Usmażone kłaść jeden na drugi tak aby dobrze było można smarować farszem i dobrze się zwijały.
Ciasto naleśnikowe
Trzeba pamiętać aby były to łyżki stołowe
Ciasto naleśnikowe
Gotowe ciasto może być w misce albo garnku
Ciasto naleśnikowe
Sprawdzamy czy ciasto jest lejące jeśli nie dodaj troche mleka
Ciasto naleśnikowe
Smaż aż do zrumienienia pamiętając żeby smażyć bez tłuszczu!

Tagi:

jajko jajka