Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Ciasto piankowe z kremem karpatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasto rozpływające się w ustach

Ciasto piankowe z kremem karpatka

Składniki:

Ciasto piankowe z kremem karpatka

 

  • krakersy -2 opak
  • galaretka -1 opak
  • mleko skondensowane niesłodzone -1 puszka
  • krem karpatka -1 opak

Sposób przygotowania:

Ciasto piankowe z kremem karpatka
Mleko skondensowane ubić na sztywno.
Galaretkę rozpuścić w 0,5 litra wody, odstawić do stężenia.
Krem karpatka przygotować według przepisu na opakowaniu.
Na dużej blasze rozłożyć krakersy, na ciastkach wyłożyć krem karpatka.
Krem przykryć drugą warstwą krakersów.
Na krakersy wyłożyć piankę z mleka skondensowanego.
Wierzch ciasta polać galaretką, odstawić do stężenia w lodówce