Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z rabarbarem i truskawkamiKrok 1
Masło siekamy z mąką. Dodajemy żółtka, cukier, sól i zagniatamy ciasto. Ciasto formujemy w wałek.
Owijamy w folie i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
Krok 2:
Gdy ciasto się chłodzi przygotowujemy owoce.
Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę. Posypujemy 1 łyż cukru i odstawiamy, aż owoce puszczą sok. Odcedzamy.
Mrożone truskawki odmrażamy i odsączamy z nadmiaru soku.
Krok 3:
Ciasto rozwałkowujemy, układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto podpiekamy ok 10 minut w 180 stopniach.
Następnie na cieście wysypujemy bułkę tartą i układamy owoce. Wszystkie składniki kruszonki łączymy ze sobą i posypujemy wierzch ciasta.
Pieczemy ok 45 - 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego!