Sposób przygotowania:
Ciasto raj
Jabłka obrać, drobno poszatkować, skropić sokiem z cytryny i rozgotować na małym ogniu. Smażyć, aż masa nieco zgęstnieje. Dosłodzić do smaku _ jabłka nie powinny być: zbyt słodkię - wymieszać ,e szczyptą cynamonu. ostudzić '
Biszkopty mazać w herbacie i układać w tortownicy lub formie' Każdą warstwę biszkopt w smarować masą jab-
łkową - tak postęować do wyczerpania składników _ ostatnią warstwą powinny by biszkopty. Przykryć folią spożywczą
i wstawić do lodówki przynajmniej na dwie godziny. Przed podaniem przybrać bitą śmietaną' Zamiast śmietany moźna
wykorzysta lody śmietankowe (albo jed_
no i drugie). Do masy jabłkowej dodać rodzynki, posiekane orzechy.
Smacznego!
Biszkopty mazać w herbacie i układać w tortownicy lub formie' Każdą warstwę biszkopt w smarować masą jab-
łkową - tak postęować do wyczerpania składników _ ostatnią warstwą powinny by biszkopty. Przykryć folią spożywczą
i wstawić do lodówki przynajmniej na dwie godziny. Przed podaniem przybrać bitą śmietaną' Zamiast śmietany moźna
wykorzysta lody śmietankowe (albo jed_
no i drugie). Do masy jabłkowej dodać rodzynki, posiekane orzechy.
Smacznego!