Sposób przygotowania:
Ciasto Rumowiec
Ciasto: bialka ubijamy na sztywno ,dodajemy cukier dalej ubijajac do rozpuszczenia cukru.dodac zoltka ubijac na puszysta mase. Gdy bialka z cukrem sa juz ubite dodajemy i delikatnie mieszamy skladniki sypkie. wylewamy na blache i piczemy w 170C okolo 40 min.Krem;bialka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i zoltka i ubijamy na puszysta mase, do ubitej masy dodajemy make krupczatke.delikatnie mieszamy.Mleko zagotowac i odstawic z ognia. TO WAZNEdo odstawionego mleka wlewac ubita mase i postawic na ogniu zagotowac bardzo energicznie mieszajac musi powstac konsystencjia budyniu. Maslo z margaryna laczymy ucierajac az powstani jednolita masa. do kturej dodajemy po lyzcze zimnej masy budyniowej.Do utartego kremu bardzo powoli ciagle ucierajac wlewamy 1 szkl. rumu.(gdyby zaczelo sie owarzac dodac odrobine masla w utrzec)Gotowy krem kladziemy na biszkopt ,na krem ukladamy herbatniki maczane w reszcie rumu, na to lukier.Smacznego.
misia53