Sposób przygotowania:
Ciasto Shek
Biszkopt: białka ubijamy z cukrem na sztywno. Następnie dodajemy żółtka, dalej ubijamy. Na samym końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie, lecz dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy około 30 minut w temp. 180*C.
Przygotowujemy masę: w szklance soku Pysio rozpuszczamy budynie, resztę soku zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając, aż krem będzie gęsty. Gorący krem wylewamy na upieczony i wystudzony biszkopt. Następnie na przestudzony krem wykładamy delicje.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Na samym końcu dodajemy rozpuszczone wcześniej dwie galaretki w jednej szklance wody. Śmietanę wykładamy na delicje, odstawiamy do stężenia. Następnie dwie galaretki pozostałe rozpuszczamy w 3 szklankach wody, tężejące wylewamy na zastygniętą masę śmietanową.
Przygotowujemy masę: w szklance soku Pysio rozpuszczamy budynie, resztę soku zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając, aż krem będzie gęsty. Gorący krem wylewamy na upieczony i wystudzony biszkopt. Następnie na przestudzony krem wykładamy delicje.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Na samym końcu dodajemy rozpuszczone wcześniej dwie galaretki w jednej szklance wody. Śmietanę wykładamy na delicje, odstawiamy do stężenia. Następnie dwie galaretki pozostałe rozpuszczamy w 3 szklankach wody, tężejące wylewamy na zastygniętą masę śmietanową.