Sposób przygotowania:
Ciasto - Shrek
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Dobrze wymieszać. Następnie powoli cienkim strumieniem dodawać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Całość wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto piec 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Gdy ciasto będzie upieczone przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu używając zamiast mleka zielonego soku owocowego.
Gorący budyń wylać na upieczone ciasto. Wystudzić. Na wystudzonym budyniu poukładać obok siebie, czekoladą do góry delicje.
Dwie galaretki agrestowe rozpuścić w szklance wody. Wystudzić.
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder.
Na końcu dodać schłodzoną galaretkę agrestową. Masę wyłożyć na delicjach. Kolejne dwie galaretki agrestowe rozpuścić w 400 ml wody.
Tężejące wylać na masę śmietanową. Włożyć ciasto do lodówki do momentu zastygnięcia galaretki.
Całość wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto piec 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Gdy ciasto będzie upieczone przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu używając zamiast mleka zielonego soku owocowego.
Gorący budyń wylać na upieczone ciasto. Wystudzić. Na wystudzonym budyniu poukładać obok siebie, czekoladą do góry delicje.
Dwie galaretki agrestowe rozpuścić w szklance wody. Wystudzić.
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder.
Na końcu dodać schłodzoną galaretkę agrestową. Masę wyłożyć na delicjach. Kolejne dwie galaretki agrestowe rozpuścić w 400 ml wody.
Tężejące wylać na masę śmietanową. Włożyć ciasto do lodówki do momentu zastygnięcia galaretki.