Sposób przygotowania:
Ciasto shrek
Białka oddzielamy od żółtek,Ubijamy białka dodajemy stopniowo cukier ,do ubitych już białek dodajemy żółtka chwilę jeszcze ubijamy.Nastepnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia ,całośc delikatnie mieszamy,wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia .Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st na 20 minut. Biszkopt najlepiej upiec dzień wczesniej. Wlewamy pysia do garnka trochę zostawiamy aby wymieszać budynie,zagotowujemy wlewamy wymieszane budynie chwilę gotujemy cały czas mieszamy aby budyń sie nie przypalił,gorący wylewamy na biszkopt. Rozpuszczamy galaretkę w 3/4 szklanki zagotowanej wody studzimy,ubijamy smietanę wlewamy płynną jeszcze galaretkę mieszamy,wylewamy na zimny już budyń.Ciasto najlepiej jest robić w takiej ramce do ciasta albo w głębokiej blasze. Na smietanę z galaretką układamy delicje czekoladą do góry, delicje lekko wciskamy w smietanę. Rozpuszczamy 2 zielone galaretki w 3/4 litra zagotowanej wodymieszamy ,studzimy jak galaretka zacznie gęstniec zalewamy delicje.ciasto musi postać w chłodnym. POLECAM !!!
cherry
gusia1000
Robiłam je i polecam.