Sposób przygotowania:
Ciasto Shrek wg Bogusi
Białka ubijamy na sztywno,ucierając dodajemy cukier i po jednym żółtku,na końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,ucieramy. Dno tortownicy o średnicy 26 cm. wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 20 minut .
Budyń mieszamy w 3/4 szklanki soku. Pozostały sok zagotowujemy i gotujemy budyń. Gorącą masę rozsmarowujemy na biszkopcie. Po ostygnięciu na zimnym budyniu rozkładamy równomiernie delicje, czekoladą do góry.
Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy.
Masę wykładamy na delicjach. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
2 galaretki rozpuszczamy w 800 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Tężejącą wylewamy na masę śmietanową. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Budyń mieszamy w 3/4 szklanki soku. Pozostały sok zagotowujemy i gotujemy budyń. Gorącą masę rozsmarowujemy na biszkopcie. Po ostygnięciu na zimnym budyniu rozkładamy równomiernie delicje, czekoladą do góry.
Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy.
Masę wykładamy na delicjach. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
2 galaretki rozpuszczamy w 800 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Tężejącą wylewamy na masę śmietanową. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.