Sposób przygotowania:
Ciasto Shrek 2
Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowi po 1 łyżce cukru i cukier waniliowy. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej, dodać sok z cytryny, olej i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na przygotowaną blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 25-30 minut. Budynie wymieszać w 1,5 szkl pysia, resztę napoju zagotować. Następnie wlać rozmieszany budyń i gotować około 1 minuty. Gorący krem wyłożyć na zimny biszkopt, wyrównać, ostudzić. Na zimny krem ułożyć delicje. 1 galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, przestudzić. Zimną śmietanę ubić, pod koniec ubijania wlewać powoli galaretkę, ciągle ubijając. Gotową ubitą śmietanę wyłożyć na delicje. 2 pozostałe galaretki rozpuścić w 800 ml wrzącej wody, odłożyć do stężenia. Następnie zalać ciasto i odłożyć do lodówki.