Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Ciasto śliwkowe Remika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Masło ucierać dodając stopniowo po jajku i łyżce cukru pudru. Pod koniec dodać startą skórkę cytryny i mąkę wymieszaną z proszkiem do piecze

Ciasto śliwkowe Remika

Składniki:

Ciasto śliwkowe Remika

 

  • 2 szkl mąka
  • 15o g masło
  • 4 szt jajka
  • 8 łyżek cukier puder
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 3 łyżeczki starta skórka z cytryny
  • 500 g śliwki węgierki
  • tłuszcz

 

Sposób przygotowania:

Ciasto śliwkowe Remika
Masło ucierać dodając stopniowo po jajku i łyżce cukru pudru. Pod koniec dodać startą skórkę cytryny i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,dokładnie wszystko wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej blaszy, na wierzch położyć umyte i wypestkowane śliwki. Piec około 40 minut w temp 175 stopni. Po upieczeniu plecam posypać cukrem pudrem. Smacznego!:)