Sposób przygotowania:
Ciasto śmietanowe z brzoskwiniami 2
Galaretkę rozpuszczamy w ok 350 ml. gorącej wody-odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl.gorącej wody i schładzamy, 1/3.brzoskwiń krajemy w plasterki , resztę w średnią kostkę. Śmietanę ubijamy w mikserze na najwyższych obrotach z cukrem pudrem przez ok 2 min , później wlewamy powoli żelatynę i jeszcze przez chwilę mieszamy. 1/3 masy odkładamy do osobnej miseczki, do reszty dodajemy brzoskwinie wcześniej pokrajane w kostkę. Obie masy wkładamy na chwilę do lodówki żeby lekko stężały. Biszkopt przecinamy wzdłuż na dwie równe części. Na pierwszą wykładamy masę z brzoskwiniami, później biszkopt i odłożoną wcześniej 1/3 masy bez brzoskwiń, na jej wierzchu układamy plastry brzoskwiń i zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce !