Sposób przygotowania:
Ciasto śmietanowe z makiemI
1. Białka ubijamy mikserem z cukrem, solą oraz octem.
II
2. Mąki mieszamy z makiem i mieszając łyżką łączymy z ubitymi białkami. Masę dzielimy na połowę i wylewamy do dwóch form. Pieczemy 20 minut w 180°C.
III
3. Galaretki rozpuszczamy w 1 ½ szk. gorącej wody, studzimy.
4. Śmietany schłodzone ubijamy mikserem, dodajemy schłodzone galaretki.
5. Brzoskwinie kroimy w kostkę i łączymy z masą, delikatnie mieszając łyżką.
IV
6. Masę wylewamy na ciasto makowe i przykrywamy drugim ciastem z makiem.
V
7. Wierch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy płatkami migdałowymi.
8. Chłodzimy w lodówce dwie godziny.
VI
9. Ciasto gotowe.
10. Smacznego
lukrowanepierniczki
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki