Sposób przygotowania:
Babka kakaowa z jabłkami bez miksera
Składniki temperatura pokojowa.
Dmiski dodać jajka, cukier i rózgą wymieszać energicznie. Wsypać mąkę tortową, kakao, proszek do pieczenia, sodę, wlać mleko, olej i rózgą połączyć składniki.
Do ciasta wsypać kawałeczki cukierków w białej i ciemnej czekoladzie i wymieszać.
Forma silikonowa z kominkiem 24 cm, ciasto wlać do formy, dodać jabłka pokrojone w kostkę i łyżką wmieszać w ciasto.
Piekarnik nagrzany na 200C grzanie góra/dół. Babkę piec około 55-60 minut do suchego patyczka.
W formie babkę dobrze wystudzić i zimną wyjąc z formy. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dmiski dodać jajka, cukier i rózgą wymieszać energicznie. Wsypać mąkę tortową, kakao, proszek do pieczenia, sodę, wlać mleko, olej i rózgą połączyć składniki.
Do ciasta wsypać kawałeczki cukierków w białej i ciemnej czekoladzie i wymieszać.
Forma silikonowa z kominkiem 24 cm, ciasto wlać do formy, dodać jabłka pokrojone w kostkę i łyżką wmieszać w ciasto.
Piekarnik nagrzany na 200C grzanie góra/dół. Babkę piec około 55-60 minut do suchego patyczka.
W formie babkę dobrze wystudzić i zimną wyjąc z formy. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.