Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowa kula
Wykonanie:
1.Rozpuscic zelatyne w 100ml goracej wody.
2.Ubic smietane, dodac pure truskawkowe, schlodzona zelatyne oraz cukier puder do smaku.
3.Miske wylozyc folia, na dno oraz wokolo poukladac kawalki rolady, ok 1 cm grubosci.
4.Wlac 2/3 masy do misy z roladami, polozyc biszkopty, wlac pozostala mase.
5.Przycisnac mase talerzykiem, pozostawic do stezenia.
1.Rozpuscic zelatyne w 100ml goracej wody.
2.Ubic smietane, dodac pure truskawkowe, schlodzona zelatyne oraz cukier puder do smaku.
3.Miske wylozyc folia, na dno oraz wokolo poukladac kawalki rolady, ok 1 cm grubosci.
4.Wlac 2/3 masy do misy z roladami, polozyc biszkopty, wlac pozostala mase.
5.Przycisnac mase talerzykiem, pozostawic do stezenia.
gosia56