Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowe na maślance
Najpierw robimy kruszonkę. Do miski dajemy miękkie masło ,cukry i wsypujemy mąkę zagniatamy kruszonkę,jeżeli będzie się kleić to dodajemy jeszcze mąki. Truskawki myjemy obieramy można duże przekroić. Do jednej miski wsypujemy suche składniki mąkę,cukier,proszek do pieczenia i sodę . Do drugiej miski wlewamy maślankę ,olej i wbijamy jajka mieszamy krótko ręcznie.Do masy mokrej wsypujemy suche składniki mieszamy ale bardzo krótko żeby jeszcze były gródki.Masę wlewamy do tortownicy 30cm wyłożonej papierem do pieczenia.Na górę dajemy truskawki posypujemy słupkami migdałów i kruszonką.Tortownicę wstawiamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 45 minut. POLECAM!!!
gusia1000
gosia56
Dziękuję ;) to ciasto które nie wymaga dużo pracy.
edytaha
mysza75