Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowe z gruszkami
Truskawki zmiksować z wodą i przetrzeć przez gęste sitko w celu usunięcia pesteczek.
W misce zmiksować jajka, olej, cukier i galaretkę.
Wsypać mąkę graham i tortową połączoną z proszkiem do pieczenia przemieszać tylko do połączenia..
Masa powinna być wymieszana, ale nie na gładko - podobnie jak przy muffinach, aby ciasto nie zrobiło się zbyt ciężkie, co może spowodować zakalec!
Przygotować foremkę 25x30cm - wysmarować masłem, posypać bułką tartą i wylać ciasto.
Ułożyć cząstki obranych gruszek.
Tak przygotowane ciasto upiec w temperaturze 165-170*C przez ok. 55-60 minut.
Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem ok. 10 minut przed końcem pieczenia, aby niepotrzebnie nie wysuszać ciasta.
Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.
W misce zmiksować jajka, olej, cukier i galaretkę.
Wsypać mąkę graham i tortową połączoną z proszkiem do pieczenia przemieszać tylko do połączenia..
Masa powinna być wymieszana, ale nie na gładko - podobnie jak przy muffinach, aby ciasto nie zrobiło się zbyt ciężkie, co może spowodować zakalec!
Przygotować foremkę 25x30cm - wysmarować masłem, posypać bułką tartą i wylać ciasto.
Ułożyć cząstki obranych gruszek.
Tak przygotowane ciasto upiec w temperaturze 165-170*C przez ok. 55-60 minut.
Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem ok. 10 minut przed końcem pieczenia, aby niepotrzebnie nie wysuszać ciasta.
Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.