Sposób przygotowania:
Ciasto z gruszkami z kompotuETAP 1:
1.
Jajka utrzeć z cukrem. Ucierając dodać olej i wymieszane z proszkiem do pieczenia mąki. Wylać ciasto do wysmarowanej masłem formy i ułożyć na wierzchu połówki gruszek osączonych z kompotu. Pieczenie 180 stopni - 35 min.
2.
Zrobić budyń na kompocie. Wylać na przestudzone ciasto. Budyń może być gorący. Przestudzić.
3.
Galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubić na sztywno i dodać tężejącą już galaretkę. Śmietanę wyłożyć na ciasto. Pozostawić w lodówce żeby stężała.
4.
Galaretkę zrobić wg przepisu. Gruszki rozdrobnić za pomocą blendera. Mus wymieszać z galaretką i wyłożyć na śmietanę. Schłodzić .
Justi2401
ewaeu
Dziękuję...;)