Sposób przygotowania:
Surówka Eli z kapusty pekińskiejprzygotowanie składników
Kapustę pekińską obrać ze zwiędłych liści. Kapustę pokroić.
przygotowanie składników cd
Marchewki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce.
przygotowanie składników cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Paprykę opłukać i usunąć szypułkę i nasiona. Pokroić paprykę w kostkę.
przygotowanie składników cd
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i pokroić.
Przygotowanie sosu
Do miski wlać śmietanę, dodać majonez i czosnek granulowany. Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać.
przygotowanie surówki
Do miski wsypać kapustę pekińską. Do kapusty dodać, marchewkę, paprykę, cebulę i natkę pietruszki. Do surówki dodać przygotowany sos i wymieszać. Odstawić surówkę na godzinę w chłodne miejsce, żeby składniki się przegryzły.
Smacznego!