eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Surówka Eli z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam surówkę z kapusty pekińskiej z marchewką i czerwoną papryką. Do surówki dodałam sos czosnkowy.

Surówka Eli z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka Eli z kapusty pekińskiej

warzywa do sałatki

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

sos

Sposób przygotowania:

Surówka Eli z kapusty pekińskiej

przygotowanie składników

Surówka Eli z kapusty pekińskiej
Obraną ze zwiędłych liści kapustę pekińską pokroić.

Kapustę pekińską obrać ze zwiędłych liści. Kapustę pokroić.

przygotowanie składników cd

Surówka Eli z kapusty pekińskiej
Obrane i opłukane marchewki zetrzeć na tarce.

Marchewki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce.

przygotowanie składników cd

Surówka Eli z kapusty pekińskiej
Obraną z łupinek cebulę pokroić w kostkę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Surówka Eli z kapusty pekińskiej
Miąższ czerwonej papryki pokroić w kostkę.

Paprykę opłukać i usunąć szypułkę i nasiona. Pokroić paprykę w kostkę.

przygotowanie składników cd

Surówka Eli z kapusty pekińskiej

Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i pokroić.

Przygotowanie sosu

Surówka Eli z kapusty pekińskiej

Do miski wlać śmietanę, dodać majonez i czosnek granulowany. Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać.

przygotowanie surówki

Surówka Eli z kapusty pekińskiej

Do miski wsypać kapustę pekińską. Do kapusty dodać, marchewkę, paprykę, cebulę i natkę pietruszki. Do surówki dodać przygotowany sos i wymieszać. Odstawić surówkę na godzinę w chłodne miejsce, żeby składniki się przegryzły.

Smacznego!