e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Ciasto truskawkowe z kremem czekoladowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Owocowe ciasto na chrupiącym spodzie

Ciasto truskawkowe z kremem czekoladowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto truskawkowe z kremem czekoladowym

 

  • 500g truskawek
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 150g sucharków
  • 100g kremu czekoladowego
  • 800g serka homogenizowanego (np. waniliowy)
  • 1 łyżka żelatyny
  • 100ml wody

Sposób przygotowania:

Ciasto truskawkowe z kremem czekoladowym
Sucharki drobno pokruszyć, dodać krem czekoladowy, wymieszać. Masę rozprowadzić równomiernie na dnie tortownicy (o śr. 24 cm). Wstawić do lodówki. Przygotować masę serową: żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać do serka, zmiksować. Masę serową wyłożyć na schłodzony wcześniej spód i wyrównać. Wstawić do lodówki. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, wystudzić. Truskawki oczyścić, następnie ułożyć na masie serowej, zalać tężejącą galaretką. Przed podaniem wstawić do lodówki na min. 2 godz. Smacznego!
Ciasto truskawkowe z kremem czekoladowym
Sucharki drobno pokruszyć, dodać krem czekoladowy
Ciasto truskawkowe z kremem czekoladowym
Masę czekoladową rozprowadzić równomiernie na dnie tortownicy
Ciasto truskawkowe z kremem czekoladowym
Truskawki oczyścić, następnie ułożyć na masie serowej
Ciasto truskawkowe z kremem czekoladowym
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, wystudzić, zalać owoce