Sposób przygotowania:
Krucha tarta z jeżynami i borówkami
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.
2. Owoce myjemy i dokładnie osuszamy.
3. Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na koło o średnicy około 27 cm. Ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi i zakładamy do środka tak około 3 cm brzeg, następnie na środek ciasta wykładamy równomiernie owoce.
4. Brzeg ciasta posypujemy cukrem trzcinowym i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Na około 5 minut przed zakończeniem pieczenia owoce posypujemy wiórkami kokosowymi i pieczemy do lekkiego zrumienienia się wiórek.
5. Upieczoną tartę studzimy i podajemy. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
2. Owoce myjemy i dokładnie osuszamy.
3. Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na koło o średnicy około 27 cm. Ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi i zakładamy do środka tak około 3 cm brzeg, następnie na środek ciasta wykładamy równomiernie owoce.
4. Brzeg ciasta posypujemy cukrem trzcinowym i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Na około 5 minut przed zakończeniem pieczenia owoce posypujemy wiórkami kokosowymi i pieczemy do lekkiego zrumienienia się wiórek.
5. Upieczoną tartę studzimy i podajemy. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.