Sposób przygotowania:
Maślane ciasto z truskawkami
Masło rozpuścić z cukrem i mlekiem. Wystudzić.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Następnie dodać żółtka i powoli cienkim strumieniem roztopione masło z cukrem i mlekiem. Na końcu do ciasta dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać dokładnie łyżką.
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Opruszyć jedną łyżką mąki. Przekroić każdą na pół.
Ciasto przelać do formy. Poukładać na cieście truskawki. Piec w temperaturze 180stopni przez 60 minut.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Następnie dodać żółtka i powoli cienkim strumieniem roztopione masło z cukrem i mlekiem. Na końcu do ciasta dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać dokładnie łyżką.
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Opruszyć jedną łyżką mąki. Przekroić każdą na pół.
Ciasto przelać do formy. Poukładać na cieście truskawki. Piec w temperaturze 180stopni przez 60 minut.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.