Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z truskawkami i marcepanem
Miękkie masło wrzucić do miski, wsypać cukier i utrzeć na puszystą jasną masę. Następnie dodawać kolejno jajka, po każdym dokładnie ucierając. Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia wsypać do miski, zmiksować na wolnych obrotach.
Masę przełożyć do tortownicy (średnica 21cm) wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Przekroić owoce na pół. Marcepan pokroić w kosteczkę. Na wierzchu ciasta rozłożyć owoce i marcepan.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 45 minut. Wystudzić na kratce.
Masę przełożyć do tortownicy (średnica 21cm) wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Przekroić owoce na pół. Marcepan pokroić w kosteczkę. Na wierzchu ciasta rozłożyć owoce i marcepan.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 45 minut. Wystudzić na kratce.