Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane kakaowe z rabarbarem i kruszonką
Do pojemnika wsypać mąkę przesianą z kakao, proszek do pieczenia, cukier, wbić jajka, wlać stopioną ciepłą palmę i mikserem wszystko połączyć na dość gęstą i gładką masę.
Trzy keksówki silikonowe 20 cm (lub duża tortownica 28 cm), do każdej wyłożyć część ciasta.
Rabarbar opłukany, obrany, pokroić ostrym nożykiem na 1 cm kawałki od razu na ciasta.
Z podanych składników utrzeć kruszonkę, posypać nią rabarbar i piec we nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, w foremkach ciasto wystudzić.
Trzy keksówki silikonowe 20 cm (lub duża tortownica 28 cm), do każdej wyłożyć część ciasta.
Rabarbar opłukany, obrany, pokroić ostrym nożykiem na 1 cm kawałki od razu na ciasta.
Z podanych składników utrzeć kruszonkę, posypać nią rabarbar i piec we nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, w foremkach ciasto wystudzić.