Sposób przygotowania:
Puszyste racuszki na sodzie z jabłkiem
1. Żółtka ucieramy z miodem i cukrem waniliowym na puszystość. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek wlewamy mleko i miksujemy, następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą, miksujemy, dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Jabłko obieramy i kroimy w cieniutkie półplasterki lub nawet na mniejsze kawałki, dodajemy do ciasta i ponownie delikatnie mieszamy.
2. Na patelnie rozgrzewamy olej, kładziemy po sporej łyżce ciasta i smażymy racuszki po kilka chwil z każdej strony, do ładnego zrumienienia się. Usmażone osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
3. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do domierzania składników o pojemności 250 ml.
Racuszki można oprószyć cukrem pudrem.
Z tej receptury wychodzi około 12 sztuk racuszków.
2. Na patelnie rozgrzewamy olej, kładziemy po sporej łyżce ciasta i smażymy racuszki po kilka chwil z każdej strony, do ładnego zrumienienia się. Usmażone osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
3. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do domierzania składników o pojemności 250 ml.
Racuszki można oprószyć cukrem pudrem.
Z tej receptury wychodzi około 12 sztuk racuszków.
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję :)