Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane "nektarynka" pyszne
Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika dodać cukier, cukier wanilinowy, miękki tłuszcz, jajka i mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach, wsypać mąkę tortową z proszkiem do pieczenia i utrzeć mikserem nie za długo na dość gęste ciasto.
Ciasto przełożyć do dwóch silikonowych keksówek 20 cm lub jedna duża forma 30x25 cm, wierzch ciasta łyżką wygładzić.
Nektarynki dojrzałe i miękkie obrać ze skórki, usunąć pestki i przekroić na ćwiartki, poukładać na cieście.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, w foremkach ciasto wystudzić.
Cukier puder, sok z cytryny i gorącą wodę utrzeć łyżeczką do białości na dość gęsty lukier, polać lukrem ciasto.
Ciasto przełożyć do dwóch silikonowych keksówek 20 cm lub jedna duża forma 30x25 cm, wierzch ciasta łyżką wygładzić.
Nektarynki dojrzałe i miękkie obrać ze skórki, usunąć pestki i przekroić na ćwiartki, poukładać na cieście.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, w foremkach ciasto wystudzić.
Cukier puder, sok z cytryny i gorącą wodę utrzeć łyżeczką do białości na dość gęsty lukier, polać lukrem ciasto.