Sposób przygotowania:
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia
Krem waniliowy:
350 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałych 150 ml rozpuszczamy żółtka i budynie. Mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy.
Krem śmietankowy:
Zimną śmietanę ubijam na gęstą masę. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję.
Na dnie kwadratowej formy do pieczenia układam pierwszą warstwę herbatników. Wykładam kremem waniliowym. Układam drugą warstwę herbatników. Wykładam krem śmietankowy. Układam trzecią warstwę herbatników. Chłodzę w lodówce przez całą noc.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dekoruję ciasto.
350 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałych 150 ml rozpuszczamy żółtka i budynie. Mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy.
Krem śmietankowy:
Zimną śmietanę ubijam na gęstą masę. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję.
Na dnie kwadratowej formy do pieczenia układam pierwszą warstwę herbatników. Wykładam kremem waniliowym. Układam drugą warstwę herbatników. Wykładam krem śmietankowy. Układam trzecią warstwę herbatników. Chłodzę w lodówce przez całą noc.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dekoruję ciasto.
biedroneczki
mocsłodkości