Sposób przygotowania:
Babka ucierana z kakao
Składniki temperatura pokojowa = do naczynia wbić jajka, dodać miękiki tłuszcz, wsypać cukier i mikserem na najwyższych obrotach utrzeć do białości z 3 minuty, masa będzie grudkowata.
Do masy wsypać proszek do pieczenia, mąkę tortową, dodać aromat waniliowy i połączyć składniki na dość gęstą, gładką masę.
Niska forma silikonowa z kominkiem 26 cm, do formy wyłożyć 3/4 ciasta jasnego, do reszty wsypać kakao, wlać 6 łyżek mleka i mikserem połączyć składniki.
Masę ciemną wyłożyć na jasne ciasto i widelcem wmieszać w ciasto.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut do suchego patyczka.
Czekoladę stopić na bardzo małym ogniu z mlekiem i mieszać do stopienia czekolady, polać upieczone ciasto, posypać kolorową posypką.
Do masy wsypać proszek do pieczenia, mąkę tortową, dodać aromat waniliowy i połączyć składniki na dość gęstą, gładką masę.
Niska forma silikonowa z kominkiem 26 cm, do formy wyłożyć 3/4 ciasta jasnego, do reszty wsypać kakao, wlać 6 łyżek mleka i mikserem połączyć składniki.
Masę ciemną wyłożyć na jasne ciasto i widelcem wmieszać w ciasto.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut do suchego patyczka.
Czekoladę stopić na bardzo małym ogniu z mlekiem i mieszać do stopienia czekolady, polać upieczone ciasto, posypać kolorową posypką.